Катерина Малишко: «Повага – найголовніше!» / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

11.06.14
Катерина Малишко: «Повага – найголовніше!»
«Сім’я і дім» в гостях у Біличанки. Капітан чемпіонок України доводить, що футзал – це поєднання успіху, тендітної краси та розуму.
футзал, Біличанка-НПУ, Малишко Катерина, Малышко, Сім'я і Дім, Луцьк, газета, Беличанка, Коцюбинське
В черговому випуску газети «СІМ’Я І ДІМ» (від 12-18 червня) читаті зустрінуться з цікавим співрозмовником з Коцюбинського.
Ще не зовсім вщухли емоції після феєричного фіналу Кубка України, який довірили цього року провести Луцьку. Крім чергового титулу, чемпіонки України значно підвищили інтерес лучан до жіночого футзалу. А яка ж вона поза футзальним майданчиком – та, хто першою підіймає над головою трофей, першою чує вітання оргкомітету і вислуховує претензії вболівальників? Кореспондент «Сім’ї і дому» веде розмову з капітаном «Біличанки» Катериною Малишко.

– Катю, у футзалі ти з 11 років. Даруй за попсове питання, та що саме змусило обрати цей вид спорту, а не, скажімо, художню гімнастику?
– Зараз, мабуть, вже і не згадаю, що саме тоді змусило робити вибір?! На той час я чотири роки навчалась у музичній школі в класі гри на фортепіано. Можливо, потрібно було поєднувати музику і спорт, але я обирала,і віддала перевагу футзалу. Мене тримає у будь-якій справі не саме заняття, а емоція, яку ми отримуємо! Я пішла за покликом серця.

– У багатьох батьків досі є стереотип, що дівчатам не місце у футболі та футзалі, тому забороняють йти у цей спорт. Якби тобі дали можливість переконувати батьків усієї України, як ти це робила б?
– Мені здається, що я і дівчата з команди займаємося цим чи не щодня. Маю на увазі пропаганду дівочого футзалу. Ми діємо за принципом «Найкращий приклад – особистий». Потрібно бути тим, на кого можна рівнятись, і нікого не доведеться переконувати. Бо чого прагнуть батьки? Щоб дівчинка залишалася жіночною, тендітною квіткою, і при цьому ставала успішною. Саме до цього ми і прагнемо – в нежіночому виді спорту залишати місце справжній жіночій красі, людським якостям і розуму.

– У чоловіків перед матчами є свої забобони: один не бриється напередодні, інший виходить на поле тільки з правої ноги, третій одягає під гетри улюблені шкарпетки. А як у дівчат із прикметами?
– Знаю багато таких, хто має свої забобони. Я ж вірю лише в Бога, в його любов і волю. Тому завжди зі спокоєм і впевненістю, без різних ритуалів, виходжу і просто роблю те, що вмію.

– Як ти долаєш спади, як змушуєш себе попри біль після травм знову і знову виходити на тренування, на гру?
– Як у будь-якого спортсмена у мене бувають злети і падіння як у настрої, так і у грі. Та футзал – командний вид спорту, й іноді особисте
мусить відійти на другий план. А щодо травм, то спортсмену потрібна пауза і повне фізичне відновлення. Тільки при цілковитому здоров’ї він буде корисний на майданчику. Як кажуть, хороший спортсмен – це здоровий спортсмен!

– Щоб тримати таку прекрасну форму, обмежуєш себе у харчуванні, катуєшся дієтами?
– Дещо з дієт таки пробувала, але можу точно сказати, що вони дають тимчасовий результат. Найкращий спосіб бути здоровим і мати чудову форму – це обрати певний спосіб життя. Я не вживаю м’яса, м’ясних продуктів, алкоголю, не маю шкідливих звичок і вже років 5-7 зовсім не їм «сміття» – фаст-фуду, напівфабрикатів, чипсів, консервів тощо. Я вважаю це запорукою краси та здоров’я. Ну і, звичайно ж, спорт!

– Як проходять розбори польотів у роздягальні сильної статі зрозуміло. А як у дівчат? Як вирішуєте питання так, щоб потім не тримати одна на одну образу?
– Гра закінчилась, результат на табло, ніяких розборів, всі підказки – по ділу, нічого зайвого. Детальніше ігрові моменти обговорюємо з тренером на перегляді. Ми намагаємося з любов’ю ставитися одна до одної, повага – найголовніше в колективі.

– Твої враження від Волині та Луцька?
– Я дуже люблю Україну і кожне її місто – це неповторний скарб. Луцьк не є виключенням! Я була на цій землі вперше, враження чудові, з задоволенням повернуся ще!

– Яка мрія у Малишко-дівчини та Малишко-футзалістки?
– Я вам скажу, що ці дві Малишко не надто різняться. Мрію бути люблячою дружиною та стати хорошою мамою. А спортсменка в мені прагне представляти Україну на офіційному чемпіонаті світу!

Спілкувався Андрій СОБУЦЬКИЙ
ГАЗЕТА «СІМ’Я І ДІМ», Луцьк
футзал, Біличанка-НПУ, Малишко Катерина, Малышко, Сім'я і Дім, Луцьк, газета, Беличанка, Коцюбинське




Категорія: Новини команди | Переглядів: 2958
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 1
    avatar
    1 Alena 3 • 10:59, 16.06.14
    Серце Команди :*
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: Беличанка, Луцьк, Коцюбинське, Малишко Катерина, Малышко, футзал, газета, Сім'я і Дім, Біличанка-НПУ
    Головна » 2014 » Червень » 11 » Катерина Малишко: «Повага – найголовніше!»

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов