Західне передмісття: шлях від іронії - до поваги. / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

07.08.12
Західне передмісття: шлях від іронії - до поваги.
Західне передмістя Києва, Коцюбинське, Войцех, Біличанка, Беличанка, женский футзалЗахідне передмісття: шлях від іронії - до поваги.
Газета «Західне передмістя Києва». У рубриці «людина і місце» розповідь про футзальний клуб «Біличанка» (селище Коцюбинське)

Футзальний клуб «Біличанка» (селище Коцюбинське) нещодавно увосьме завоював титул чемпіона України і встановив рекорд України з ігрових видів спорту. Команду добре знають за кордоном. Президент і головний тренер клубу, головний тренер Національної збірної України з футзалу Володимир КОЛОК каже, що досягти таких висот допомагає не лише знання тактики і стратегії, а й дівчачої психології.

Нежіноча гра: шлях від іронії — до поваги.

Шлях до успіху.
Історія клубу і команди розпочалася 1991 року із запрошення школярок взя­ти участь у змаганнях новачків з футболу. Тоді команда посіла лише третє місце, але гра так захопила дівчат, що разом із вчи­телем вони організували футбольну сек­цію. До дівчачого захоплення оточуючі ставилися дещо іронічно, адже споконві­ку футбол — гра чоловіків. Але вже після перших перемог команду почали сприй­мати з повагою.

У 1993 році зареєстрували Спортивно-оздоровчий футбольний клуб «Біличанка-93». І того ж року в Коцюбинському клуб провів перший міжнародний турнір за участю 8 ко­манд з Коцюбинського, Києва та Москви.

Тоді ж і народився футзал — футбол у залі. «Футзал для дівчат є більш ком­фортним, ніж гра на великому полі, менш агресивним і травматичним, бо за прави­лами не дозволяється тісний контакт між гравцями, — каже Володимир КОЛОК. — Оскільки майданчик малий — дівчата часто зустрічаються з м'ячем, що призводить до емоційних ігрових ситуацій».

У 1995 році команда клубу вперше взяла участь у Всеукраїнських змаганнях з футза­лу — прем'єрному чемпіонаті України серед жіночих команд. Тоді «біличанки» зайняли останнє місце, але це лише надало сил дівча­там. Починаючи від 1996 року в дитячих першостях України, команда не опускалася ниж­че третього місця у всіх дорослих категоріях.

Зараз у «Біличанці» понад 40 майстрів спорту України, «старожили» команди побу­вали на змаганнях у близько 20-ти країнах світу, дехто грає за контрактом за кордоном. «У 2009 році наша Аліна ГОРОБЕЦЬ була визнана кращою футзалісткою світу в скла­ді «Біличанки». Аліна і Катя ШЕРЕМЕТ стали чемпіонками Росії, володарками кубку Ро­сії. Аліна минулого сезону ще й забила най­більше голів у Росії», — перелічує тренер.


Звісно, перемогам передували постійні тренування і дотримання режиму, теорія гри та аналіз. А ще — уміння тренера бути пси­хологом. «Багато моїх колег, які тренували жіночі команди, витримували місяць-два. Я їх дуже добре розумію — дівчата не завжди передбачувані. Буває, скажеш комплімент — образилася, вичитаєш суворо — дякує, — роз­повідає Володимир Васильович. — Похвалив нову зачіску, а їй перед тим хтось сказав про­тилежне — вже твої слова сприймає як на­сміх. Але на відміну від хлопців дівчата більш дисципліновані, працелюбні, віддані справі, колективу. Напевно, перш за все тренеру до­водиться бути психологом. Бо якщо не може знайти підхід до дівчат, то жодні знання так­тики і стратегії гри не допоможуть», — ділить­ся двадцятирічним досвідом тренер.

Зараз у клубі займається кілька вікових груп, які беруть участь у змаганнях вищої ліги та різновікових категоріях дитячих змагань. Членом клубу може стати будь-хто — немає ні вікових обмежень, ні за станом здоров'я. Інша справа, що за різних умов буде різним і фізичне навантаження. Секції працюють на безоплатній основі. Більшість вихованок клубу обрали спортивну кар'єру — навча­ються в інституті фізкультури Національно­го педагогічного університету імені Михай­ла ДРАГОМАНОВА. До речі, університет на­дає спортсменкам зал для ігор і тренувань, базу та сауну, тому й у чемпіонаті України команда називається Біличанка-НПУ.

Отримавши освіту, «біличанки» трену­ють дітей у Коцюбинському, Ірпені, Києві, працюють інструкторами з фітнесу — тим самим продовжують справу клубу.


Ірина БРАСЛАВСЬКА, Газета «Західне передмістя Києва»





Категорія: Новини команди | Переглядів: 2177
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: Беличанка, Коцюбинське, женский футзал, Войцех, Західне передмістя Києва, Біличанка
    Головна » 2012 » Серпень » 7 » Західне передмісття: шлях від іронії - до поваги.

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов