В Україні пройшов семінар ФІФА для футзальних арбітрів / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

06.12.14
В Україні пройшов семінар ФІФА для футзальних арбітрів
3-4 грудня у Будинку футболу проходив дводенний семінар ФІФА для арбітрів та спостерігачів арбітражу з футзалу
футзал, ФИФА, УЕФА, futsal, FIFA rules, referee, womenfutsal, Україна, курси, арбітри, Екстра ліга, Перша ліга, Педро Галан, Pedro Galán 
Один з найавторитетніших світових арбітрів футзалу Педро Галан напередодні працював у Києві, де провів дводенний семінар ФІФА для арбітрів та спостерігачів арбітражу української «Екстра-ліги»!

У Будинку Футболу іспанця вітали перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов, асистент куратора системи арбітражу  у професійному футболі України Лучано Лучі та президент АМФУ Сергій Владико. Пан Галан ознайомив арбітрів із програмою ФІФА «Refereeing Assistant Programme» та окреслив головне завдання для учасників семінару - уніфікувати критерії та Правила гри з футзалу, враховуючи останні доповнення та напрацювання ФІФА та УЄФА у цьому напрямку, задля їх єдиного трактування арбітрами та спостерігачами арбітражу у майбутніх матчах.

Крім того, сеньйор Галан акцентував свою увагу на вимогах ФІФА щодо трактування Правил гри у футзал. Були обговорені ключові теми, що викликають найбільше непорозуміння серед гравців, тренерів та вболівальників, а саме: гра рукою, позбавлення суперника явної гольової можливості та оцінка єдиноборств, а також винесення дисциплінарних санкцій.

Перед відльотом до Іспанії поважний гість дав бліц-інтерв`ю нашому сайту, далі пряма мова Педро Галана: «Я дуже вдячний Федерації Футболу України і особливо президенту АМФУ Сергію Владико за те, що запросили мене попрацювати у вас.  Цей курс для ваших арбітрів –  тільки початок. Адже ми будемо надавати будь-яку допомогу для того, щоб рівень ваших суддів підвищувався. Цей семінар був першим у черзі семінарів для арбітрів зі всього світу – і це свідчення того, що ФІФА і УЄФА вірять в український футзал! Наступного тижня я вирушаю до Коста-Рики, де пройде наступний семінар, отож українські рефері обговорювали зміни до Правил у футзалі першими. Я дуже задоволений роботою у Києві й найближчими днями підготую звіт для керівництва ФІФА та УЄФА».
 
футзал, ФИФА, УЕФА, futsal, FIFA rules, referee, womenfutsal, Україна, курси, арбітри, Екстра ліга, Перша ліга, Педро Галан, Pedro Galán  футзал, ФИФА, УЕФА, futsal, FIFA rules, referee, womenfutsal, Україна, курси, арбітри, Екстра ліга, Перша ліга, Педро Галан, Pedro Galán

Залишилися задоволені й наші учасники семінару. Голова комітету арбітрів АМФУ Юрій Веремчук так прокоментував підсумки заходу: «По-перше, я хочу подякувати всім, хто зробив такий подарунок українським арбітрам й надав можливість отримати важливі знання з перших вуст. Все було на найвищому рівні, навіть усі побутові питання були продумані. І по-друге... Що сказати про Педро Галана? Це педагог найвищого рівня, одним словом - професіонал! Він у світовому футзалі - 35 років і його авторитет у ФІФА та УЄФА непереконливий! Працювати з ним було одне задоволення, ми навіть жартували, що двох днів для семінару нам замало. Сеньйор Галан пообіцяв, що наступного разу буде більше часу для семінару з практичними зайняттями. Підсумовуючи, скажу – ми сві дуже задоволені».

Такі самі враження і у арбітра Романа Проця: «Містер Галан - справжній профі! За два дні ми отримали максимум інфомації і ніхто в залі не позіхав - іспанець міцно тримав аудиторію! Цікаво було, коли обговорювали такі важливі моменти гри, як неспортивна поведінка і агресія на майданчику. Адже головне завдання – чітко виконувати інструкції та рекомендації ФІФА та єдине трактування Правил у світовому футзалі.  До речі, Педро Галан наприкінці семінару роздав нам відео-тест – мовляв, не багато арбітрів у світі проходять його на відмінно. Але українські арбітри с честю пройшли цей тест, після чого містер Галан був вражений рівнем підготовки наших суддів!»

футзал, ФИФА, УЕФА, futsal, FIFA rules, referee, womenfutsal, Україна, курси, арбітри, Екстра ліга, Перша ліга, Педро Галан, Pedro Galán  футзал, ФИФА, УЕФА, futsal, FIFA rules, referee, womenfutsal, Україна, курси, арбітри, Екстра ліга, Перша ліга, Педро Галан, Pedro Galán

До речі, українські арбітри приємно здивували своєю новою екіпіровкою. З`ясувалося, що перед самим семінаром АМФУ отримала на безоплатній основі комплекти форми від відомої у світі компанії JOMA. Минулого місяця  був проведений тендер серед відомих спортивних брендів, але тільки представники JOMA погодилися на умови АМФУ й надали повний «боєкомпект» спортивної екіпіровки для наших суддів. Крім нової форми, наші арбітри отримали і сертифікати семінару ФІФА.

На такій мажорній ноті завершився семінар для арбітрів та спостерігачів вітчизняного арбітражу, а Педро Галан на прощання пообіцяв якнайшвидше повернутися до України в майбутньому!


Прес-служба АМФУ



Категорія: Всесвітні новини | Переглядів: 3704
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: ФИФА, womenfutsal, арбітри, fifa rules, футзал, Referee, україна, курси, УЕФА, futsal
    Головна » 2014 » Грудень » 6 » В Україні пройшов семінар ФІФА для футзальних арбітрів

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов