Спорткомплекс у Коцюбинському. Мрія чи реальність? / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

16.08.14
Спорткомплекс у Коцюбинському. Мрія чи реальність?
Особливі надії на зведення спортивно-оздоровчого комплексу покладають у жіночому футзальному клубі «Біличанка»
Беличанка, Коцюбинське, Спорткомплекс, україна, зал, спорт, Біличанка, Епіцентр, жіночий футзал, селище, смт
Ще в 2010 р. була досягнута попередня домовленість між Коцюбинською сільрадою і керівництвом мережі будівельних гіпермащркетів «Епіцентр», метою якої є будівництво в смт. Коцюбинське спортивно-оздоровчого комплексу національного рівня. «Планувалося, що комплекс буде розташований на ділянці землі в 10,7 га. «Епіцентром» спеціально для Коцюбинського було закуплено спеціалізоване обладнання, яке вже кілька років лежить на складі готове до встановлення. Для будівництва споруди також мали бути залучені інвестиції в 150-200 мільйонів гривень (за цінами 2010 року). Передбачалося, що новим спортивним комплексом користуватимуться працівники гіперамаркету «Епіцентр», жителі Коцюбинського та професійні спортсмени», - повідомляє Петро Михайлишин, керівник мережі будівельних гіпермаркетів« Епіцентр».

Особливі надії на зведення спортивно-оздоровчого комплексу покладають у жіночому футзальному клубі «Біличанка» (смт. Коцюбинське), який є дев'ятикратним чемпіоном та володарем кубка України з футзалу, двократним чемпіоном Євразії (2004, 2007 рр.) та переможцем Кубка Чемпіонів 2010 року. У команді «Біличанка» грала найкраща футзалістка світу 2009 Аліна Горобець, а сьогодні гравець збірної України з футзалу. Саме гравці
ФК «Біличанка» складають основу жіночої збірної України з футзалу. «Але, наші фіналістки змушені орендувати приміщення для тренувань у м. Києві на комерційних умовах. А у молодих спортсменів, які повинні прийти на зміну «ветеранам», можливості тренуватися немає взагалі», - розповідає голова селищної ради смт. Коцюбинське Вадим Садовський.

Законне бажання приватного бізнесу, селищної влади і громади Коцюбинського реалізувати спортивний проект «розбивається» об байдужість київських бюрократів. Справа в тому, що на сьогодні між смт. Коцюбинське та м. Києвом немає затвердженого кордону. Ситуація абсурдна - смт. Коцюбинське є територіально-адміністративною одиницею з відповідними органами влади та органами місцевого самоврядування. Але, всупереч логіці і територіально-адміністративному поділу України, в Державному земельному кадастрі смт. Коцюбинське вважають частиною м. Києва. У підсумку, подальше будівництво спортивно-оздоровчого комплексу заблоковано, з одного боку, небажанням Київської міської ради провести розмежування земель, що відносяться до міста Києва і земель, що відносяться до смт. Коцюбинське. З іншого боку, реалізації соціального проекту перешкоджають органи земельних ресурсів, які не бажають внести інформацію про землі смт. Коцюбинське до бази даних Державного земельного кадастру. Для вирішення проблеми потрібно всього одне рішення Київської міськради, погоджене з Київською облрадою, в якому будуть встановлені межі селища,- коментує юрист Сергій Ярош.

Петро Михайлишин, керівник мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр» здивований ситуацією, яка склалася навколо Коцюбинського. «В інших областях України для нас охоче відкривають двері і ми прямо зараз реалізуємо низку подібних соціальних некомерційних проектів у Західній Україні. З боку місцевих громад потрібне тільки сприяння у виділенні земельних ділянок. Сподіваємося, що проект спортивного комплексу в Коцюбинському таки вийде реалізувати. Принаймні, ми не втратили до нього інтерес. Розміщувати великі спортивні комплекси поблизу Києва цілком виправдано, оскільки у столиці тренуються лідери вітчизняного спорту», - коментує Петро Михайлишин.

ua.golos.ua


Категорія: Новини команди | Переглядів: 2508
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: україна, Беличанка, Коцюбинське, спорт, Зал, Біличанка, жіночий футзал, Епіцентр, Селище, спорткомплекс
    Головна » 2014 » Серпень » 16 » Спорткомплекс у Коцюбинському. Мрія чи реальність?

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов