Сергій Ягодкін: «Нинішній тренер збірної не вболіває за Україну» / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

22.10.13
Сергій Ягодкін: «Нинішній тренер збірної не вболіває за Україну»
Головний тренер полтавської "Ніки" відкрив своє бачення про чемпіонат, про "Біличанку" та збірну України по футзалу.

Головний тренер полтавської "Ніки" відкрив своє бачення про чемпіонат, про "Біличанку" та збірну України по футзалу.

Нещодавно стартував ювілейний, 20-й чемпіонат України з футзалу серед жіночих команд. Полтавщину цього разу вперше представляють одразу дві команди. І якщо для «Надії-ДЮСШ» з Гребінки завдання стоїть закріпитися у вищій лізі, то у багаторазового чемпіона і володаря кубку України полтавської «Ніки-ПНПУ» мета одна – повернути собі звання найсильнішої команди держави.
 
І передумови для цього є. Які? Про це ми запитали у головного тренера команди Сергія Ягодкіна.
- Сергію Григоровичу, у цьому сезоні в перегонах беруть участь дев’ять команд, серед них чимало тих, які у минулому чемпіонаті грали ще у нижчому дивізіоні. Яким вам бачиться ювілейна першість?
- Команди, які перейшли з першої ліги поки що не готові сперечатися з нами. Ми неодноразово зверталися з пропозиціями щодо підняття рівня українського жіночого футзалу. Необхідно створити суперлігу з чотирьох команд, як в Росії, наприклад. Тоді кожен матч буде проходити на високому спортивному рівні. А коли ми граємо з противником нижчого рівня, то ніякого прогресу у нас не буде. Але поки що федерація нам назустріч не йде. Цього разу ми маємо величезне бажання повернути славу полтавського жіночого футзалу до Полтави, поборотися за перше місце. Наш головний суперник, нинішній чемпіон, команда «Біличанка». У нас була добра підготовка до сезону.

- Дійсно перед початком змагань ви з командою нарешті таки провели повноцінні серйозні збори в Анапі, де закладали складові майбутніх перемог. Хто допоміг в їх проведенні?
- В цьому нам допомогло управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації. Наші дівчата мають виконати норму майстрів спорту. У нас або чемпіонки отримують ці змання, або команда, яка двічі поспіль виборює срібні нагороди. У нас дванадцять
спортсменок можуть стати майстрами спорту. Для цього і варто було надати хороші умови для підготовки, не просто цей час просидіти в Полтаві. І я радий, що нам у цьому допомогли. Та й НИКА Полтава, Сергей Ягодкин, АМФУ, женский футзал, Ягодкін, Жіночий футзал, АФУдівчата свої особисті кошти внесли, щоб ця поїздка відбулася. Так ми спільними зусиллями виїхали до Анапи. Там ми зіграли спаринги з командою «Сніжана». Це бронзовий призер Росії. Дівчата з великим задоволенням провели з ними матчі. Хоча і шість матчів ми програли, але і два виграли. Відпрацювала збір команда добре. Тренувалися дуже інтенсивно. На купання в морі були лише лічені години. Всі розуміли, що приїхали працювати.

- Сергію Григоровичу, те, що за нашу збірну грає лише одна представниця «Ніки» ви вважаєте нормальною ситуацією?
- Це не нормально. З цього приводу ми розмовляли і в асоціації міні-футболу. Але Колок (прим. автора, тренер «Біличанки» і збірної України) відкрито сказав про те, що чому це він має готувати наших дівчат, коли йому потрібно, щоб зростали свої. Розумієте, людина не вболіває за Україну, а тільки за свою команду. Ми дівчатам сказали, от обіграйте «Біличанку» і доведіть, що ви найсильніші в Україні. Тоді вся навіть п’ятірка наша має бути у збірній!

- А в ті часи, коли «Ніка» постійно була чемпіоном, до збірної України входили тільки наші гравці?
- Ні. Ми тоді брали дівчат і з Черкас, і з інших міст. Я ніколи не був прихильником того, щоб за збірну грали лише вихованці одного клубу. Ми хоч і були чемпіонами, але з одинадцяти було лише п’ять футболісток з Полтави.


Григорій ГЕРАЩЕНКО,Журналіст
Фото- Олег Дубина



Категорія: Новини чемпіонату | Переглядів: 2948
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 171 2 »
    avatar
    1 ВПШ • 22:08, 22.10.13
    Необхідно уточнити, що в самій команді "Ніка" у 1997 році було лише 7 гравців. Тому і брали звичайно з інших клубів.
    avatar
    2 Минулі часи настали! • 22:13, 22.10.13
    Доброго вечора! Чесно кажучи очікував цю статтю і на вашому сайті. Сьогодні вже коментував цю статтю на полтавському порталі. І чесно кажучи дивуюся, як таке проходить в ефір. Але в нас свобода слова і можно гадити в чужий огород, а ще нагліше - в стан країни.

    **Пане Ягодкін. Все у вашому стилі!. Ви ж кажіть, та договорюйте.. Пам"ятаючи ті часи, коли ви возили збірну, у складі команди були 10 гравців з двох клубів: Ніки і 3 гравця з Черкас і все, ніяких інших міст. І виходили вони дуже рідко.. Перевіряйте факти, а потім пишіть!**
    avatar
    3 Минулі часи настали! • 22:35, 22.10.13
    Хочу додати - не критикуйте чужу роботу,самі ж повинні знати, як це важко.. Хоча можливо у вас зараз все легко !
    avatar
    4 11 • 22:40, 22.10.13
    Давно не читала такого бреда,Колок это самый большой патриот которого я знаю,этот человек можно сказать за свои деньги возил сборную на соревнования,что бы прославлять Украину,что бы про нашу страну знали и уважали в Мире.Вы и ваши девочки еще должны сказать спасибо,что благодаря Колку наша сборная существует.Легко рассуждать когда не знаешь истины.А насчет своих девочек,то Титова,Гриценко это тоже свои?!!!!!Полная чушь.....
    avatar
    5 Ветеран • 22:59, 22.10.13
    А потом еще этих трех черкасских игроков Ягодкин обвинил во всех поражениях той сборной. Подвели мол чужие. А он молодец. Обхаял других, и тогда чувствует себя лучше. Это стиль.
    avatar
    6 Патріот • 23:21, 22.10.13
    Подивіться останнє відео останнього матчу Біличанки і Ніки. Вихованки "непатріота" співають гімн і тримають руку на серці. А вихованки патріота СГЯ? Не шукайте порошинку у чужому оці. Витягніть колоду з свого.
    avatar
    7 Критика • 23:46, 22.10.13
    А чегож полтавские игроки не блеснули в "сборной" под флагами Днепропетровска в Испании этим летом среди студенческих команд? 7 место из 11 студенческих команд!НЕ национальных! А в составе ж были лучшие люди Днепра , Полтавы ,а еще киевлянка Сагайдачная, уманская Музыка, Клипаченко из Гребенки. Чем не сборная Украины. А результат ? Значит рано в националку. Арбайтен!!!
    avatar
    8 В.В. • 23:52, 22.10.13
    Про футзал сперичаються, значить він набирає популярності. Це приємно. А хто як працює, і хто який патріот це у кожного на совісті. Ми намагаємося відповідати слову патріот.Бо любимо свою Батьківщину. А критику сприймаємо, як стимул для подальшого зростання. Критикуйте.
    avatar
    9 Равновесие • 00:27, 23.10.13
    Что за манера сразу нападать, если мнение не совпадает с Вашим видением?! Почему бы не взять во внимание опыт, достижения, весомый вклад в развитие футзала Президента ФК Ника? Почему бы безоговорочно не отнестись с уважением и не подвергать сомнению искреннее, взволнованное и неравнодушное отношение к проблемам развития этого вида спорта, к позиции Украины на международной арене? По-моему желания совпадают. И девочки готовы бескорыстно и самоотверженно показывать себя на турнирах. Что же касается провинции, а в этом случае любой областной центр - это провинция, то надо помнить о том, что на родине девчонок, которые тоже могли бы играть за сборную, за них также переживают болельщики, они также представляют свой город, свою область, свою маленькую Украину /кстати интервью состоялось на Полтавской земле/. И имеют на это право. Что же касается финансирования, то возможность отправлять за свои личные деньги сборную команду на международный турнир, скорее представляет собой интерес для налоговой. Если финансируется сборная - значит деньги должны идти на сборную. Если же за «свои» деньги в международных турнирах выступает «своя» команда, то к чему говорить про сборную? Совсем неплохо если Украину представляет и прославляет одна из сильнейших команд страны и при этом совсем не обязательно называть себя «сборной».
    avatar
    10 Бруно • 00:34, 23.10.13
    Равновесие - это хорошо! но если статус турнира сборных, то что, лучше отказываться и не ехать или все же поблагадарить за это руководство Беличанки за то, что заработали авторитет сборной (5 в мире) и благодаря этому мы сейчас о сборной говорим.. Или лучше было бы сидеть в стороне, ждать пока упадут деньги и о нашей стране никто бы не знал...
    Я думаю это нормально.. раньше все сборные начинали почти с одного клуба.. и мужская сборная при Лобавновском была динамовской и ничего.. а после все развивалось и улучьшалось! Так может просто продолжим работу и все... И будем радоваться, что гимн звучит в футзальной сборной, а мы гордо радуемся за них, даже если в ней стоят такие надоедливые или нежеланыне игроки Беличанки!.
    avatar
    11 Андрей • 00:39, 23.10.13
    Мнение можно уважать... Но если человека, грубо говоря назвать не патриотом своей страны, то это очень низко! И любой, даже такой уважаемые и авторитетный тренер, я думаю, не имеет права так высказываться о другом! Почему же после 97 мы о сборной и слышать не слышали.. ИЛи может Ягодкину не хотелось этого, а может не нужна была ему сборная!? много хлопот!?
    Это все история.. она прошла со своими проблемами и радостями... впереди новый этап, новая ера!
    avatar
    12 Руслан Муц • 00:40, 23.10.13
    Я скажу так..., Коли у власному домі вікна не вимиті, то здається що й у сусідів вони бридкі. А як вимити свої, то й сусідські гарно виблискують на сонці. Ні на один грам не сумніваюся у патріотизмі та практичному переживанні Володимира Колока за свою країну та за Збірну. А щодо результатів у чемпіонаті..., то все ще попереду. Не думав що нічия у грі з 8-ми разовим чемпіоном, так затьмарює розум та дозволяє лити бруд на тих, хто іде пліч-о-пліч та є "по-суті" твоїм колегою. Уісм тренерам що переживають та вкладують душу у розвиток жіночого футзалу, беруть приклад та допомагають один одному - хвала та шана. Бог Вам у поміч!!!
    avatar
    13 Агент • 12:29, 24.10.13
    Интересно, как только человек выскажет мнение, не подходящее под мнение "Беличанки", то он уже враг народа. У мнению Ягодкина стоит прислушаться хотя бы потому, что этот человек стоял у истоков создания женского футбола в СССР. В нынешней Украине таких людей осталось всего три человека - в Полтаве, Харькове и Луганске. С ним можно соглашаться или не соглашаться, это дело каждого, а кричать "сам дурак", как все это похоже на совков. Что касается полтавских игроков, то Антенка на прошедшем чемпионате мира была не худшим игроков нашей сборной. Другое дело, что как и любой клубный тренер, стоящий у руля сборной (вспомните Лобановского) будет делать ставку на своих. В этом единство и борьба противоположностей. Что касается сборной, то необходимо государственное финансирование, независимый от клубов тренер, тогда можно будет о чем-то говорить. А если сборная едет на турнир за мои деньги, какое вам дело до того, кого я ставлю на игру? Нужно добиваться в Министерстве спорта надлежащего финансирования сборной, а не спускать всех собак на уважаемого человека, которого еще 12 лет назад назвали "Лобановским женского футзала".
    avatar
    14 Агенту • 13:19, 24.10.13
    Тут никто и не спускает. Просто, как сказал Андрей, даже такой авторитетный тренер как Ягодкин не имеет права называть непатриотом своей страны человека, который тоже много чего сделал для футзала! Вот и все.
    avatar
    15 ЧТОБ НЕ РАССЛАБЛЯЛИСЬ • 00:28, 25.10.13
    Про патриотов: давайте вспомним КТО пролобировал решение об исключение из ЧУ девушек играющих в большой футбол, чтобы не дай бог "мужички " из большого футбола не растоптали "девушек футзалисток, от чего проиграли и те и другие. Зато папин дом вне конкуренции.
    1-15 16-17
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: женский футзал, АМФУ, Сергей Ягодкин, АФУ, НИКА Полтава, жіночий футзал, Ягодкін
    Головна » 2013 » Жовтень » 22 » Сергій Ягодкін: «Нинішній тренер збірної не вболіває за Україну»

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов